Hrušky odrůd Williams jsou podle nás nejvhodnější k výrobě hruškovice, tedy pravé ovocné pálenky. Mají optimální vlastnosti z pohledu chutě i vůně. V českých podmínkách je však dostupnost kvalitní suroviny. Proto jsme se rozhodli investovat do výrobního závodu v Chile, v Jižní Americe, které je jedním z největších producentů hrušek Williams na světě. Založili jsme zde hrušňový sad v lokalitě Quillón, dopravili jsme tam naši technologii a samozřejmě pod dohledem palírníků z Vizovic začali vyrábět hruškovici. Vypálený destilát přepravujeme v tancích přes oceán do Vizovic, kde jej pak finálně upravujeme, necháváme dozrát a lahvujeme. Cesta přes oceán má shodou okolností velmi dobrý vliv na kvalitu destilátu. Houpání, ke kterému na lodi dochází, zaručuje neustálé promíchávání hruškovice, která tak ideálně sceluje svoji chuť i vůni.
Hruškovice Williams ze sudu
Hruškovice připravená ze sladkých šťavnatých hrušek odrůdy Williams, které jsme vypěstovali v sadu v Quillónu v jihoamerickém Chile. Destilát přepravený do Vizovic byl pak uložen na půl roku do dubových sudů po naší whisky GOLDCOCK.
- Novinka v sadařské ediciI. šarže vyrobena v počtu 1.998 lahví o objemu 0,7 litru.
- Chuť i vůněvýrazně ovocná, s teplými, suchými tóny dřeva.